Iraške oblasti v povezavi z nedeljskim napadom aretirale več ljudi

Iraške oblasti so v povezavi z nedeljskim samomorilskim napadom v Bagdadu, v katerem je življenje izgubilo 155 ljudi, aretirale več deset pripadnikov vojaškega in varnostnega osebja.

Objavljeno
29. oktober 2009 19.42
Ka. Ž./STA
Ka. Ž./STA
Bagdad - Oblasti so danes aretirale 11 vojaških poveljnikov in 50 pripadnikov varnostnega osebja, ker so bili odgovorni za varovanje območja, na katerem so napadalci v nedeljo izvedli samomorilski napad, je povedal generalmajor Kasim al Musavi. Preiskava bo pokazala, ali so bili zgolj nepazljivi ali pa so dejansko pomagali napadalcem, je še pojasnil.

 

V Bagdadu sta v nedeljo skoraj istočasno odjeknili dve eksploziji - ena pred iraškim ministrstvom za pravosodje, druga pa deset minut kasneje v poslopju, kjer ima sedež guverner Bagdada. Najhujši napad v Iraku v zadnjih dveh letih je razjezil mnogo Iračanov, ki se sprašujejo, kako je napadalcem kljub številnim kontrolnim točkam v mestu uspelo izvesti napad.

 

Odgovornost za omenjeni napad je sicer prevzelo iraško krilo mednarodne teroristične mreže Al Kaida, Islamska država Irak. Ta skupina je prevzela odgovornost tudi za niz napadov na poslopja iraških ministrstev konec avgusta.