Italijanska policija razbila skupino domačih teroristov

Italijanska policija je na severu Italije aretirala 15 ljudi, povezanih s teroristično organizacijo Rdeče brigade, ki je v 70-ih in 80-ih letih prejšnjega stoletja terorizirala Italijo.

Objavljeno
12. februar 2007 19.30
Rim - Italijanska policija je na severu Italije aretirala 15 ljudi, povezanih s teroristično organizacijo Rdeče brigade, ki je v 70-ih in 80-ih letih prejšnjega stoletja terorizirala Italijo. Kot je pojasnil italijanski notranji minister Giuliano Amato, so s tem verjetno preprečili napad Rdečih brigad. Policija je izvedla 80 racij ter aretirala 15 ljudi ter s tem razbila skupino domačih teroristov. Vendar ta skupina domačih skrajnežev ni zadnja, je pojasnil Amato.

Predstavniki Rdečih brigad so med drugim odgovorni za ugrabitev večkratnega predsednika italijanske vlade Alda Mora (1916-1978), ki so ga osem tednov po ugrabitvi leta 1978 našli ustreljenega, njegova smrt pa še vedno predstavlja uganko, ki občasno poskrbi za razburjenje na italijanskem političnem prizorišču. Po desetletju mirovanja se je znova pojavila celica te organizacije, ki je v letih 1999 in 2002 ubila dva vladna svetovalca.