Iz zapora pobegnil v kartonski škatli

Iz enega najbolje varovanih zaporov v Franciji je pobegnil zapornik. Osramočene oblasti so povedale, da je zapornik pobegnil tako, da se je ''zapakiral'' v kartonsko škatlo.

Objavljeno
10. september 2009 13.33
Ta.R.
Ta.R.
Pariz - Iz enega najbolje varovanih zaporov v Franciji je pobegnil zapornik. Osramočene oblasti so povedale, da je zapornik pobegnil tako, da se je ''zapakiral'' v kartonsko škatlo.

Zaposlenim v zaporu zaenkrat še ni jasno, kako je prelisičil rentgensko napravo. Jean-Pierre Treiber, je v zaporu Auxerre od leta 2004, kjer čaka na sojenje zaradi obtožbe dveh umorov. Obtožen je umora Geraldine Giraud, hčerke znanega francoskega igralca Rolanda Girauda, in njene prijateljice Katie Lherbier.

Zapornik je iz kartonske škatle je pobegnil med 100-kilometrsko potjo, voznik pa ni opazil nič nenavadnega, dokler ni na končni postaji opazil pokvarjena zadnja vrata tovornjaka.

Policija je že zaprla vse ceste po katerih bi lahko pobegnil, posebna ekipa išče Treibera po gozdovih, kjer jim pomagajo psi, v akciji sodeluje tudi več helikopterjev.

Treiber je pobegnil v torek, uredil pa je tako, da ga nihče ni pogrešal do poznega popoldneva. Paznikom je namreč povedal, da se danes dobi z nadzornikom za pogojni izpust.

 

Roland Giraud je že izjavil, da je to jasen znak, da je morilec njegove hčerke. Treiberjev odvetnik Eric Dupond-Moretti pa je v medije že poslal izjavo, kjer omenja, da pobeg ne pomeni ničesar.

 

Treiber je vpletenost v umora že od začetka zanikal, kljub temu da so trupli deklet našli na njegovem posestvu blizu Pariza. Ugotovili so tudi, da je obtoženec dva dni pred umorom uporabljal žrtvine kreditne kartice.

 

''Najti Treibera bo težka naloga, saj se vrjetno skriva v gozdu Othe, kjer je nekoč delal kot gozdni delavec, zato to območje pozna zelo dobro,'' je povedal vodja iskalne akcije.