Izraelci in Palestinci so v Gazi spet dvignili orožje

Po izraelski ofenzivi na Gazo leta 2009 je danes znova prišlo do obstreljevanja. Z območja Gaze so namreč izstrelili več raket, ki so zadele poseljena območja judovske države. Izraelske oblasti so odgovorile z zračnim napadom.

Objavljeno
24. februar 2011 10.51
Mo. B., delo.si
Mo. B., delo.si
Gaza - Med današnjo izmenjavo ognja med pripadniki oboroženega krila Islamskega džihada Brigadami al Kuds in izraelsko vojsko so bile v Gazi ranjene tri osebe, o mrtvih ne poročajo. Izrael je sporočil, da so razmere že pod nadzorom.

Palestinske rakete so med drugimi zadele tudi mesto Beršeba, ki je od Gaze oddaljeno 30 kilometrov. Lokalne oblasti so sporočile, da je bila ena hiša močno poškodovana. Med napadom so se prebivalci zatekli v zaklonišča. Predstavniki izraelske vojske so še povedali, da so imele rakete, ki so jih danes izstrelili iz Gaze, daljši doseg kot rakete, ki so jih Palestinci uporabljali doslej.

Palestinci v Gazi so judovska mesta napadli nekaj ur po tem, ko je izraelska vojska s tankom streljala na skupino Palestincev in ubila enega človeka. Palestinske oblasti so sporočile, da je bilo 11 ljudi ranjenih, med njimi tudi trije otroci. Izraelska vojska se je za včerajšnji napad odločila zaradi domnevnega načrtovanja napada palestinskih oboroženih sil na izraelske vojaške patrulje.