Izraelska vojska sestrelila brezpilotno letalo

Izraelska vojska razbitine letala še vedno išče, preiskava, čigavo je bilo letalo, pa še poteka.

Objavljeno
06. oktober 2012 21.17
ISRAEL-MILITARY-SECURITY-DRONE
Ma. Ja., Delo.si
Ma. Ja., Delo.si

Jeruzalem − Izraelske letalske sile so nad puščavskim območjem Negev na jugu države dopoldne sestrelile neoboroženo in še neidentificirano brezpilotno letalo, ki je iz smeri Sredozemskega morja vstopilo v izraelski zračni prostor, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Izraelska vojska razbitine letala še vedno išče.

Kot je pozneje pojasnila tiskovna predstavnica vojska Avital Leibovich, so letalo, preden je vdrlo v izraelski zračni prostor, opazili nad Sredozemljem, v bližini območja Gaze, čeprav menda ni vzletelo iz palestinskega ozemlja. Preiskava, čigavo je bilo letalo, še poteka.

Izraelski mediji poročajo, da letalo ni bilo oboroženo in na njem ni bilo eksploziva, zato bi lahko bilo nadzorno letalo.

To sicer ni bil prvi podobni incident. Julija 2006 je izraelska vojska namreč sestrelila neoboroženo brezpilotno letalo, ki ga je nad izraelske teritorialne vode usmerilo libanonsko gibanje Hezbolah; aprila 2005 pa je brezpilotno letalo, s katerim je ravno tako upravljalo gibanje Hezbolah, uspelo preleteti severni Izrael, ne da bi ga sestrelili.