Izraelski predsednik Peres omedlel

Izraelski predsednik Šimon Peres je v soboto zvečer omedlel med neko prireditvijo v Tel Avivu. 86-letnega predsednika so takoj odpeljali v bližnjo bolnišnico, ki pa jo je davi že zapustil.

Objavljeno
13. september 2009 11.24
Mo. B. /STA
Mo. B. /STA
Tel Aviv  - Izraelski predsednik Šimon Peres je v soboto zvečer omedlel med neko prireditvijo v Tel Avivu. 86-letnega predsednika so takoj odpeljali v bližnjo bolnišnico, ki pa jo je davi že zapustil, so sporočili iz njegovega urada. Kljub težavam pa naj bi se danes srečal z ameriškim odposlancem za Bližnji vzhod Georgeom Mitchellom.

Peres je omedlel med konferenco v centri Jicaka rabina v Tel Avivu, k sebi pa je prišel že po nekaj trenutkih. Kasneje v bolnišnici, kjer je preživel noč, niso našli nobenih posebnosti in jo je davi že zapustil, so še sporočili iz Peresovega urada.

Njegov osebni zdravnik Rafi Valdan je pojasnil, da je Peresu postalo slabo, ker je bilo vroče in ker je bil že dolgo časa na nogah. "Preprosto se mu je zavrtelo in omedlel je za nekaj sekund," je pojasnil. Dodal je še, da je "predsednik sicer zelo dobrega zdravja za svoja leta".

V bolnišnici so mu sicer svetovali, naj malo olajša svoj poln urnik v naslednjih dneh. Toda po drugi strani ima danes Peres na programu srečanje z Mitchellom, ki začenja novo turnejo v regiji, iz Peresovega urada pa so že sporočili, da predsednik polno nadaljuje svoje delo.