Je Arkan živ?

Željko Ražnatović Arkan, eden izmed najzloglasnejših vojnih zločincev z območja bivše Jugoslavije, naj ne bi bil mrtev, ampak naj bi živel med Amsterdamom in Ciprom.

Objavljeno
29. september 2009 16.48
Željko Ražnatović Arkan
Ba.P.
Ba.P.
Beograd - Željko Ražnatović Arkan, eden izmed najzloglasnejših vojnih zločincev z območja bivše Jugoslavije, naj ne bi bil mrtev, ampak naj bi živel med Amsterdamom in Ciprom. Zadnje dni po nizozemskih, grških, pa tudi srbskih medijih namreč krožijo zgodbe, da Arkana pred devetimi leti pravzaprav niso ubili in zdaj svoje dni preživlja na že omenjeni relaciji, potoval pa naj bi tudi po drugih delih Evrope in Združenih držav.

V enih izmed informacij srbski mediji navajajo, da turistični vodiči v Amsterdamu obiskovalcem pogosto razkazujejo luksuzno prodajalno ročnih ur znamke Rolex in jim pripovedujejo, da naj bi jo kar trinajstkrat oropal "najzloglasnejši kriminalec Arkan, ki se še danes skriva v Amsterdamu".

Nizozemska in ciprska policija informacije, da naj bi bil Arkan živ, nista potrdili, prej omenjeni mediji pa se sklicujejo na publicista Joba Hansena, avtorja knjige o srbski mafiji, v kateri navaja, da ima "resne dokaze, da se Arkan nahaja v Amsterdamu". Šušlja se,da je Arkan živ, in da na svoji jahti pluje od enega do drugega grškega otoka, občasno pa naj bi priplul tudi v Sredozemlje, od koder z vodnim letalom potuje v London, Pariz in Združene države, kjer opravlja različne posle, a namigovanja do zdaj še niso bila pojasnjena.

Arkan je pred devetimi leti padel pod streli v hotelu Interkontinental v Beogradu. Izdihnil je v rokah svoje žene Svetlane Ražnatović, Cece, nekaj dni za tem pa so ga pokopali v Beogradu. Pa so ga res?