Jezni požigalec - vsega skupaj zažgal 67 avtomobilov

Njegov piromanski pohod se je nenadoma končal, ko je sredi avgusta dobil službo.

Objavljeno
30. oktober 2011 16.06
Posodobljeno
30. oktober 2011 19.00
G. U., Nedelo
G. U., Nedelo

V velikih mestih, kakršno je Berlin, goreči avtomobili niso velika redkost. Letos so plameni pogoltnili 341 vozil in jih poškodovali še 470. V poletnih mesecih je nemška prestolnica doživela pravo serijo požigov prestižnih avtomobilov.

Večino dejanj so policisti po pisanju BBC pripisali levičarskim skrajnežem, ki tako izražajo politično nestrinjanje z obstoječim sistemom. Iskanja nočnih piromanov se je vsako noč lotilo 500 policistov, opremljenih z vrhunsko opremo, tudi s helikopterji. No, čakalo jih je presenečenje.

Z nadzornimi kamerami javnega prometa so končno našli 27-letnega požigalca, čigar motivi niso bili politični, ampak jeza, ker je bil že dalj časa brez dela. Vsega skupaj je zažgal 67 avtomobilov (na fotografiji posledice enega njegovih podvigov), po večini audijev, beemvejev in mercedesov, plameni pa so poškodovali še 35 bližnjih vozil. Menda pri požigih ni imel sodelavcev, povzročil pa je za več milijonov evrov škode. Njegov piromanski pohod se je nenadoma končal, ko je sredi avgusta dobil službo.