Joca Amsterdam: Hrvatov se ne bojim

Sreten Jocić je znova poudaril, da ni vpleten v umor urednika hrvaškega tednika Nacional Iva Pukanića. Dodal je, da že nestrpno pričakuje, da ga srbski pravosodni organi izročijo Hrvaški, saj se Hrvatov ne boji.

Objavljeno
09. september 2009 18.27
Ma. J.
Ma. J.
Beograd - Sreten Jocić, ki je zaradi svojih mamilarskih poslov znan tudi kot Joca Amsterdam, je včeraj na beograjskem okrožnem sodišču znova poudaril, da ni vpleten v umor urednika hrvaškega tednika Nacional Iva Pukanića in njegovega sodelavca Nika Franjića. Dodal je, da že nestrpno pričakuje, da ga srbski pravosodni organi izročijo Hrvaški, saj se Hrvatov ne boji.

 

Jocić, ki mu sodijo, ker naj bi leta 1995 naročil umor Gorana Marjanovića, je o umoru hrvaškega novinarja spregovoril, kljub temu da primera nista povezana. Dejal je, da o njegovi vpletenosti v Pukanićev umor ni dokazov in dodal, da srbsko sodišče primera ne preiskuje, ampak čaka, da se spremeni meddržavni sporazum in da ga izročijo Hrvaški. „Tam bom trofeja hrvaške vlade, katere interes je, da se nikoli ne razve, kdo je ubil Pukanića," je povedal Jocić, ki je prepričan, da si hrvaška vlada s preiskavo umora nabira poceni politične točke. „Ne bojim se Hrvatov, pripravljen sem, da me izročijo. Nisem kriv in to bom tudi dokazal," je še povedal Jocić.