Jocić zanikal kakršnokoli vpletenost v umor Pukanića

V prostorih okrožnega sodišča v Beogradu so v zvezi z umorom urednika hrvaškega časnika Nacional Iva Pukanića in njegovega sodelavca Nika Franjića zaslišali Sretena Jocića, znanega pod imenom Joca Amsterdam.

Objavljeno
07. september 2009 12.26
Ma. J.
Ma. J.
Beograd - V prostorih okrožnega sodišča v Beogradu so v zvezi z umorom urednika hrvaškega časnika Nacional Iva Pukanića in njegovega sodelavca Nika Franjića zaslišali Sretena Jocića, znanega pod imenom Joca Amsterdam.

Kot je pojasnil Jocićev odvetnik Veljko Delibašić, so bili na zaslišanju prisotni tudi predstavniki hrvaškega pravosodja, sam pa na njem ni sodeloval, saj je bil Jocić zaslišan kot priča in ne kot obdolženec, zato po zakonu ni imel pravice do zagovornika. Ob tem je pojasnil, da je do zaslišanja prišlo na željo hrvaškega pravosodja, ter izrazil veselje, da je bil njegov klient zaslišan kot priča. Delibašić je tudi dejal, da je Jocić na zaslišanju zanikal kakršnokoli vpletenost v umor Pukanića.

Joco Amsterdama sumijo, da je organiziral skupino, ki je 23. oktobra lani ubila Iva Pukanića in Nika Franjića, čeprav Jocić vpletenost v umor zanika in trdi, da gre za insceniran proces.