Jovanka Broz v komi

Želi biti pokopana v Hiši cvetja poleg svojega nekdanjega soproga.

Objavljeno
27. september 2013 14.52
reut_jovanka broz
Mo. B., Delo.si, STA
Mo. B., Delo.si, STA

Beograd - Zdravstveno stanje Jovanke Broz, vdove nekdanjega jugoslovanskega predsednika Josipa Broza Tita, se je po intenzivni terapiji in negi nekoliko izboljšalo, a ostaja nestabilno. Jovanka je v komi in diha s pomočjo aparatov, je po poročanju hrvaške tiskovne agencije Hina pojasnil direktor Kliničnega centra Srbije Miljko Ristić.

Zdravniki so prepovedali obiske, saj je zdravje pacientke »zelo resno«. Jovanka ima po navedbah Ristića resne težave s srcem in dihanjem.

Klinični center je danes sporočil, da je po intenzivni terapiji in negi, ko jo je prejela v četrtek in čez noč, pri Jovanki prišlo do rahlega izboljšanja stanja. Pacientka ostaja pod stalnim in intenzivnim zdravniškim nadzorom.

Klinični center je še dodal, da bodo v primeru, da se pri zdravstvenem stanju Jovanke kar koli spremeni, to sporočili še danes. Če ne, je novo sporočilo mogoče pričakovati v soboto.

Po navedbah srbskega časnika Blic je Jovanka nazadnje govorila s sestrama Nado in Zoro ter pisateljem Žarkom Jokanovićem. Rekla naj bi jim, da si želi biti pokopana v Hiši cvetja poleg svojega nekdanjega soproga.

Jovanka Broz se je rodila leta 1924 v Liki. Leta 1952 se je poročila z Josipom Brozom Titom, s katerim je ostala vse do njegove smrti leta 1980. Od njegove smrti živi v stanovanju na beograjskih Dedinjah, stran od oči javnosti in precej skromno. Mediji so v minulih letih večkrat poročali o njenih finančnih težavah.