Kandidata iste stranke povzročila razkol

Na Hrvaškem se začenja 12-dnevni rok za zbiranje podpisov volivcev za potrditev predsedniških kandidatur. Sicer še vedno vodi kandidat SDP Ivo Josipović, sledi pa mu Milan Bandić iz vrst iste stranke.

Objavljeno
05. november 2009 11.39
Zagreb
Ma. J.
Ma. J.
Zagreb - Na Hrvaškem se danes začenja 12-dnevni rok za zbiranje podpisov volivcev za potrditev predsedniških kandidatur. Prvi krog volitev bo 27. decembra, morebitni drogi krog pa 10. januarja prihodnje leto.

 

Po zadnjih raziskavah javnega mnenja še vedno vodi kandidat SDP Ivo Josipović, sledi pa mu zagrebški župan Milan Bandić iz vrst iste stranke, ki je kandidaturo napovedal zgodaj zjutraj. S tem je sicer povzročil razkol v stranki, ki kot predsedniškega kandidata podpira Josipovića, zato so ga izključili. Tretje mesto trenutno zaseda neodvisni kandidat Nadan Vidošević, vodilni trojici pa na četrtem mestu sledi kandidat HDZ Andrija Hebrang, na petem pa Vesna Pusić.


Raziskava, ki jo je izvedla agencija Promocija plus, je sicer pokazala, da podpora Josipoviću v primerjavi s preteklimi meseci pada, medtem ko podpora Bandiću in Vidoševiću raste.