Karzaj obljubil vlado brez korupcije

Afganistanski predsednik Hamid Karzaj je obljubil, da bo njegova vlada »čista« in brez korupcije. Dodal je, da bo v novi vladi lahko sodeloval kdor koli, ne glede na to ali je njegov podpornik ali ne.

Objavljeno
03. november 2009 09.25
Ma. J.
Ma. J.
Kabul - Kabul - Afganistanski predsednik Hamid Karzaj je le dan po tem, ko ga je Neodvisna volilna komisija razglasila za zmagovalca predsedniških volitev, obljubil, da bo njegova vlada »čista« in brez korupcije. Dodal je, da bo v novi vladi lahko sodeloval kdor koli, ne glede na to ali je njegov podpornik ali ne.

 

Včeraj je sicer afganistanska Neodvisna volilna komisija odpovedala drugi krog predsedniških volitev, ki je bil napovedan za soboto, in Karzaja razglasila za zmagovalca. Pred tem se je namreč iz tekme za predsedniški stolček umaknil njegov edini izzivalec Abdulah Abdulah


Karzaj je ob tem včetaj dejal, da bi bilo bolje, če se Abdulah iz predsedniške tekme ne bi umakni. »Upali smo, saj bi bilo bolje za našo državo, demokratičen proces in za nas, če bi brat Abdulah sodeloval v drugem krogu volitev in če bi te sploh potekale,« je dejal Karzaj.

 

Afganistanski talibi pa so danes sporočili, da odpoved drugega kroga predsedniških volitev dokazuje, da je bila njihova kampanja z grožnjami uspešna. »Naši pogumni mudžahidi so uspeli zmotiti ves proces,« so talibi zapisali na svoji spletni strani.