Kdo je močnejši, Anonymous ali Facebook?

Hekerska skupina je za danes napovedala napad na Facebook. Slednjega ne skrbi.

Objavljeno
05. november 2011 13.08
Posodobljeno
05. november 2011 13.20
V. V., Delo.si
V. V., Delo.si

Sacramento − »Dragi državljan sveta, uničili bomo tvoj tako priljubljeni spletni medij!« je bilo uvodno sporočilo video posnetka, ki se je v začetku avgusta pojavil na portalu YouTube. Pod sporočilo se je podpisala sedaj že zloglasna hekerska skupina Anonymous, ki je v preteklosti že povzročila precej preglavic − tudi velikanom kot so Sonyjev Playstation, MasterCard, PayPal in Visa.

Avgustovska grožnja je bila namenjena socialnemu omrežju Facebook, ki so ga v sporočilu za javnost obtožili, da zasebne podatke svojih uporabnikov prodaja »avtoritarnim vladam, kot sta egiptovska in sirska«.

Za agencijo DPA je tiskovna predstavnica Facebooka Tina Kulow povedala, da lahko z veseljem zagotovi, da informacij ne prodajajo. Potrdila pa je, da lahko določene podatke posredujejo organom pregona in jim s tem omogočijo delo.

Glede za danes napovedanega vdora v Facebook pa je pojasnila, da so na napad skupine Anonymous pripravljeni enako, kot so pripravljeni na vsakodnevne poskuse vdorov v njihov sistem.