Kim in Wen - prijatelja za vedno?

Kot je med obiskom pri korejskemu kolegu Kim Džong Ilu dejal kitajski premier Wen Jiabao, sta Kitajska in Demokratična ljudska republika Koreja že šest desetletij v dobrih odnosih in bosta še naprej.

Objavljeno
05. oktober 2009 15.43
Mo.Z.
Mo.Z.
Pjongjang - Kot je med obiskom pri korejskemu kolegu Kim Džong Ilu dejal kitajski premier Wen Jiabao, sta Kitajska in Demokratična ljudska republika Koreja že šest desetletij v dobrih odnosih. "Podpirata se politično, pomagata si z ekonomskega vidika ter se druga od druge učita iz kulturnega vidika," je dejal Jiabao.

Kot še pišejo kitajski mediji, je Kitajska pripravljena sodelovati s Severno Korejo pri vzdrževanju nadaljnih dobrih odnosov. Republiki bosta nadaljevali z "izmenjavami" na vseh področjih, tako trgovinskih kot kulturnih.

 

Kim Džong Il je Kitajski izrekel čestike ob visokem jubileju in ji zaželel še večji uspeh, tudi pri implementaciji znanstvenih dosežkov v razvoj in gradnjo harmonične družbe pod vodstvom kitajske komunistične partije.

 

Kot je še dejal severnokorejski veliki vodja, si želi, da bi 60. obletnica pomenila začetek še tesnejših prijateljskih vezi med republikama.