Kolumbijski predsednik zbolel za novo gripo

Kolumbijski predsednik Alvaro Uribe, ki se je pravkar vrnil z vrha južnoameriških držav v Argentini, je zbolel za novo gripo. Ali naj bi zbolel še kateri izmed voditeljev južnoameriških držav, ni poročil.

Objavljeno
31. avgust 2009 13.50
Ma.J./STA
Ma.J./STA
Bogota - Kolumbijski predsednik Alvaro Uribe, ki se je pravkar vrnil z vrha južnoameriških držav v Argentini, je zbolel za novo gripo, so v nedeljo sporočili iz njegovega urada.

Kot so še dodali v uradu kolumbijskega predsednika, so bili vsi udeleženci petkovega vrha Zveze držav Južne Amerike (Unasur) izpostavljeni bolezni "prek diplomatskih kanalov" in so bili opozorjeni, naj bodo pozorni na simptome okužbe v virusom A H1N1. O tem, ali naj bi za novo gripo zbolel še kateri izmed voditeljev južnoameriških držav, ni poročil.

Uribe je kmalu po vrnitvi z vrha v petek dobil vročino in imel glavobole. Po navedbah njegovega tiskovnega predstavnika Mauricia Velasqueza se na zdravljenje dobro odziva.

V Kolumbiji so doslej zabeležili 621 primerov okužbe z novo gripo, 29 ljudi je zaradi okužbe umrlo.

Sredi avgusta je za novo gripo zbolel tudi kostariški predsednik Oscar Arias. Po sedmih dneh karantene se je že vrnil na delo.