Krvavi mesec za ameriško vojsko

Na jugu Afganistana je v dveh ločenih bombnih napadih življenje izgubilo osem ameriških vojakov. To pomeni, da je letošnji oktober najbolj "smrtonosen" mesec za ameriško vojsko od začetka osem let trajajoče vojne v Afganistanu.

Objavljeno
27. oktober 2009 19.10
Da. O.
Da. O.
Kabul - Na jugu Afganistana je v novih bombnih napadih umrlo osem ameriških vojakov, kar pomeni, da je letošnji oktober najsmrtonosnejši mesec v osem let trajajoči vojni v Afganistanu.


Po podatkih Pentagona je namreč v oktobru umrlo 55 ameriških vojakov, saj je samo v zadnjih dveh dneh življenje izgubilo kar 19 vojakov ameriške vojske. Tiskovni predstavnik mednarodnih mirovnih sil Isaf je dodal: "V napadih je bilo ranjenih tudi nekaj članov našega osebja, ki pa so že pripeljani v bližnje bolnišnice."


Kot piše britanski BBC, je šlo za dva ločena bombna napada v južnem delu Afganistana, prvi je terjal življenja sedmih vojakov in enega civilista, drugi napad pa enega vojaka. Napadi so se zgodili ravno v času, ko ameriški predsednik Barack Obama premleva o nadaljni strategiji v Afganistanu, kjer ameriške in zavezniške enote vedno bolj izgubljajo oblast nad ozemljem.