Libanon izstrelil rakete na Izrael

Libanon je na Izrael izstrelil več raket.  Slednji so se že odzvali z obstreljevanjem libanonske vasi, iz katere so bile izstreljene rakete. Po navedbah izraelske vojske žrtev ni.

 

Objavljeno
11. september 2009 19.06
Ti. Kr./STA
Ti. Kr./STA
Jeruzalem/Bejrut - Z juga Libanona je bilo danes na Izrael izstreljenih več raket, ki pa po navedbah izraelske vojske niso terjale žrtev. Izraelska vojska se je na raketiranje odzvala z obstreljevanjem libanonske vasi, iz katere so bile izstreljene rakete.

 

Izraelska policija je povedala, da so ostanke raket našli v bližini mesta Naharija na severu Izraela, priče pa so poročale o več eksplozijah. Tudi libanonski varnostni predstavnik je potrdil, da sta bili iz vasi na jugu države izstreljeni dve raketi, za kar pa ni še nihče prevzel odgovornosti.

 

Predstavnik izraelske vojske je dejal, da je vojska odgovorila na napad, drugih podatkov pa ni razkril. Po navedbah radia je vojska raketirala libanonsko vas, iz katere so bile izstreljene rakete. Libanonske vojske je sporočila, da je vas zadelo najmanj osem izraelskih raket. Tja naj bi pohitela reševalna vozila.

 

Do podobnega incidenta je prišlo že februarja, ko je izraelska vojska v odgovor na raketno obstreljevanje iz iste vasi odgovorila z bombardiranjem. Žrtev takrat na libanonski strani ni bilo, nekaj Izraelcev pa je bilo lažje ranjenih.