Libija na zagovor poklicala ameriško veleposlanico

Deborah Jones se bo morala zagovarjati zaradi zajetja pripadnika teroristične mreže Al Kaida Abuaj Anasa al Libija.

Objavljeno
08. oktober 2013 16.16
LIBYA-US-ATTACKS-LIBI-FAMILY
Mo. B., Delo.si, STA
Mo. B., Delo.si, STA
Tripoli - Libijske oblasti so v zvezi z zajetjem pripadnika teroristične mreže Al Kaida, ki naj bi stal za bombnima napadoma na ameriški veleposlaništvi v Keniji in Tanzaniji leta 1998, Abuja Anasa al Libija, na zagovor poklicale ameriško veleposlanico Deborah Jones. Tripoli poudarja, da ni bil vnaprej obveščen o operaciji ameriških komandosov.

»Pravosodni minister Salah al Margani je ameriško veleposlanico v ponedeljek poklical, da bi odgovorila na nekaj vprašanj v povezavi s primerom Abuja Anasa al Libija,« je v izjavi za javnost zapisalo libijsko pravosodno ministrstvo.

Margani se je s sodelavci libijskega zunanjega ministrstva tudi srečal z družino zajetega Libijca, ki jo je seznanil z izsledki pogovora z ameriško veleposlanico.

Al Libija so ameriški komandosi zajeli v soboto v Tripoliju, medtem ko je parkiral vozilo pred svojim domom.

Za al Libijem so ZDA razpisale nagrado v višini petih milijonov dolarjev in je bil na seznamu najbolj iskanih oseb zveznega preiskovalnega urada FBI. Očitajo mu sodelovanje v napadih v Keniji in Tanzaniji pred 15 leti, v katerih je bilo ubitih več kot 200 ljudi.