Marrazzo odstopil zaradi škandala s prostitutko

Predsednik vlade italijanske dežele Lazio Piero Marrazzo je zaradi škandala s prostitutko odstopil s položaja. Zanj se je odločil potem, ko so v javnost prišle informacije o njegovem izsiljevanju.

Objavljeno
27. oktober 2009 21.01
Ka. Ž./STA
Ka. Ž./STA
Rim - Italijanski politik in član opozicijske levosredinske Demokratske stranke Piero Marrazzo je danes odstopil s položaja predsednika deželne vlade Lazia. Za odstop se je odločil, potem ko so v javnost pricurljale informacije, da je bil tarča poskusa izsiljevanja zaradi odnosa s transeksualno prostitutko.

 

Policija je minuli petek aretirala štiri policiste, ki so Marrazza poskušali izsiljevati. Grozili naj bi mu, da bodo medijem predali video posnetek, ki Marrazza prikazuje v družbi transeksualne prostitutke v stanovanju v Rimu.

 

Marrazzo je nato v soboto sporočil, da je dolžnosti predsednika vlade dežele Lazio, ki vključuje tudi Rim, predal svojemu namestniku. Oblasti pa so policiste obtožile izsiljevanja in kršitev zasebnosti.

 

Škandal je zadal udarec največji italijanski opozicijski Demokratski stranki, katere član je tudi Marrazzo. Demokratska stranka je v nedeljo sicer dobila novega predsednika, nekdanjega ministra Piera Luigija Bersanija.