Masaker nad lemurji

Mednarodna naravovarstvena organizacija Conservation International je na svojih spletnih straneh objavila slike množičnih pomorov Lemurjev na Madagaskarju.

Objavljeno
20. avgust 2009 18.42
An.B.
An.B.
Antananarivo - Mednarodna naravovarstvena organizacija Conservation International je na svojih spletnih straneh objavila slike množičnih pomorov Lemurjev na Madagaskarju. Lokalni prebivalci ob trenutnem razpadu zakona in reda, ki ga je ustvaril nedavni državni udar, za zaslužek restavracijam prodajajo lemurjevo meso. Lemurji na Madagaskarju so ogrožena vrsta, nekatere podvrste tudi izumirajo.

 

Od letošnjega marca so okoljevarstvene organizacije večkrat poročale o domnevnih pobojih, z omenjenimi slikami, pa so takšne trditve nedvomno dokazale. Divji lovci živali lovijo z mrežami in fračami. Ko lemurje ubijejo jih zaradi lažjega transporta dimijo in lokalnim restavracijam prodajajo kot specialiteto.

 

"Ogorčen sem nad tem kar se dogaja z biološko raznolikostjo Madagaskarja. Pobijanje teh delikatnih in unikatnih živalic pa je enostavno nesprejemljivo," pravi doktor Russ Mittermeier, sodelavec Conservation International in eden vodilnih svetovnih strokovnjakov za lemurje.

 

Slike si lahko ogledate na:

http://images.conservation.org/admin/packaging/viewtransmit_ext.aspx?messageId=103481&userName=administrator&session=623c312359239ad4d76ea551f29cb846