Med protesti aretirali 109 ljudi

Iranska policija je med protesti, ki so potekali minuli teden, aretirala 109 ljudi. 62 aretiranih so predali pravosodnim oblastem, ostale pa so po zaslišanju izpustili na prostost.

Objavljeno
07. november 2009 17.25
Ma. J.
Ma. J.
Teheran - Iranska policija je med protesti, ki so potekali minuli teden, aretirala 109 ljudi. Predstavnik policije Azizollah Rajabzadeh je povedal, da so  62 aretiranih predali pravosodnim oblastem, saj jim bodo sodili, ostale pa so po zaslišanju izpustili na prostost.

Do spopadov med policijo in protestniki je prišlo v sredo, ko so se na ulicah Teherana na sicer vsakoletnih protiameriških protestih zbrali tudi podporniki opozicije, ki so namesto gesel »Smrt Ameriki« in »Smrt Izraelu« vzklikali »Smrt diktatorju«.

Na vsakoletnih protiameriških demonstracijah se sicer zbere več tisoč Irancev, ki na ta način obeležujejo dan, ko je skupina iranskih študentov zajela osebje ameriškega veleposlaništva in več talcev, ki so po njihovem mnenju spletkarili za strmoglavljenje iranske revolucionarne vlade, zadrževala 444 dni.