Megla kraljuje nad britanskimi letališči

egla nad britanskimi letališči vztraja tudi danes, zaradi česar so že odpovedali nekaj letov. Letalo Adrie Airways je danes proti Londonu poletelo z enourno zamudo.

Objavljeno
22. december 2006 21.11
Megla nad letališčem Heathrow
London - Letalski promet na britanskih letališčih Heathrow in Gatwick danes že tretji dan zapored ovira gosta megla, zaradi česar je britanski letalski prevoznik British Airways danes odpovedal več kot 300 letov. Pred prazniki, ko je promet še posebej gost, saj se na pot odpravlja več ljudi kot običajno, so odpovedi letov po navedbah nemške tiskovne agencije dpa prizadele kakih 40.000 potnikov. Za soboto pa meteorologi napovedujejo izboljšanje vremena.

British Airways tako upa, da bo lahko v soboto realiziral 95 odstotkov svojih letov oziroma vse čezoceanske lete in 85 odstotkov notranjih letov, do nedelje pa naj bi vzletela vsa letala, tudi tista, namenjena v Pariz in Bruselj, ki ju je sicer mogoče doseči tudi z vlakom. Za potnike, katerih notranji leti so bili odpovedani, so bili tudi danes na voljo dodatni vlaki in avtobusi.

Vendar je več tisoč potnikov zaradi odpovedi letov in zamud na prenatrpanem letališču vseeno preživelo peklenski dan. V soboto pa naj bi se megla, ki pokriva jug Anglij

Po oceni Združenja britanskih potovalnih agentov naj bi med današnjim dnem in 2. januarjem v tujino potovalo okoli tri milijone Britancev. Strankam svetujejo, naj pred poletom stopijo v kontakt z letalsko družbo, s katero so nameravali leteli, in preverijo podrobnosti. Analitiki sicer ocenjujejo, da bo škoda zaradi megle znašala vsaj 12 milijonov evrov.