Megla povzročila odpoved letov na londonskih letališčih

Zaradi goste megle so danes na londonskih letališčih odpovedali večino notranjih letov. Letala Adrie Airways naj bi v petek proti Londonu letela po predvidenem voznem redu.

Objavljeno
21. december 2006 14.12
Letalski promet na londonskih letališčih je zaradi megle danes močno moten.
London - Letalski promet na londonskih letališčih je zaradi megle danes močno moten. Prestavljenih ali odpovedanih je večina notranjih letov, pa tudi nekaj mednarodnih letov v in iz Londona. Slabe vremenske razmere je pričakovati tudi v petek. V slovenskem letalskem prevozniku Adrii Airways so povedali, da v zimskem voznem redu ob četrtkih nimajo letov v London, za petek pa pričakujejo, da bodo na letališče Gatwick lahko odleteli po predvidenem voznem redu.

London in njegovi letališči Heathrow in Gatwick so že od srede oviti v gosto meglo, zaradi katere je v letalskem prometu nastala prava zmeda. Na letališču Heathrow je bilo danes odpovedanih približno 50 odstotkov vseh predvidenih pristankov in vzletov letal. Britanski letalski prevoznik British Airways je zato za danes že odpovedal vse svoje notranje lete in približno 180 mednarodnih letov v druge evropske destinacije.

Na letališču Heathrow so pojasnili, da je bilo za danes odpovedanih že 223 letov od skupaj 1300 predvidenih. Večinoma gre za notranje lete, poudarjajo. Največ letov so odpovedale letalske družbe British Airways, nemška Lufthansa in italijanska Alitalia.

Do zmede na letališčih je prišlo v predprazničnem času, ko je promet tradicionalno povečan. Na Heathrowu bi moralo danes pristati približno 190.000 potnikov, kar je 30.000 več kot v običajnih dneh, piše britanski časnik Daily Mail. Do 2. januarja 2007 pa naj bi v tujino odpotovalo več kot tri milijone Britancev.

Megla v Londonu in okolici naj bi se, kot napovedujejo meteorologi, razkadila šele v petek proti večeru.