Mesić: V afero Patria nisem vpleten

Nekdanji hrvaški predsednik je odločno zanikal, da bi prejemal podkupnino za sodelovanje pri nakupu zloglasnih oklepnikov.

Objavljeno
06. oktober 2013 23.46
Ma. F., Delo.si
Ma. F., Delo.si

Nekdanji hrvaški predsednik Stipe Mesić je danes v oddaji HTV-ja zanikal vsakršno vpletenost v afero Patria, poroča portal Jutarnji.hr. Njegova izjava je odziv na pisanje hrvaškega tednika Globus, ki je zapisal, da nekdanjega predsednika na Finskem sumijo prejemanja podkupnine za sodelovanje pri nakupu zloglasnih oklepnikov. Mesić je poklical je državno tožilstvo in Urad za boj proti korupciji in organiziranemu kriminalu (Uskok), saj je želel vedeti, kakšna naj bi bila njegova povezava z odmevnim primerom. »Nisem osumljen, nisem obtožen in ni me v nobeni aferi povezani s Patrio, tako kot v Sloveniji ni del te afere predsednik Danilo Türk, ki je bil v času nakupa vozil Patria poveljnik Slovenske vojske«, je zatrdil.


Voditelj oddaje Aleksandar Stanković je Mesiću nato pokazal uradni dokument finskega državnega tožilca, v katerem je zapisano, da bo proti trem menedžerjem Patrie zaradi obljube ali dejanskega dajanja podkupnine Mesiću vložena obtožnica. Nekdanji predsednik je očitke odločno zanikal.