Mitterrand ostaja na položaju

Francijo pretresa škandal ministra za kulturo Frédérica Mitterranda, ki naj bi sodeloval pri t. i. seksualnem turizmu. V avtobiografski knjigi Grešno življenje je namreč opisal svojo spolno aktivnost z mladoletnimi Tajci.

Objavljeno
09. oktober 2009 14.12
Da. O.
Da. O.

Pariz – Francoski minister za kulturo Frédéric Mitterrand ne namerava popustiti številnim pozivom k odstopu, potem ko je na dan prišlo njegovo avtobiografsko pisanje o homoseksualnih igricah z mladoletnimi Tajci. Pred štirimi leti je minister namreč izdal knjigo Grešno življenje, ki opisuje njegovo sporno "aktivnost" na Tajskem.


V intervjuju za francosko televizijo TF1 je Mitterrand tokrat obsodil t. i. seksualni turizem, ki ga je označil za "sramotnega in pedofilskega“. Ob tem je znova dejal, da v tovrstnem turizmu ni nikoli sodeloval, kar je v nasprotju z njegovim pisanjem.


Minister se je podal v ponovno razlago pojmov, saj zavrača trditev, da je v kjnigi uporabil besedo "mladi fantje“. Po njegovih besedah so vsi, ki jim plačal za spolne odnose, stari toliko kot on oziroma največ pet let mlajši.

 

Sicer je Mitterrand priznal, da je storil napako, vendar "to ni zločin“. Napovedal je, da ostaja na svojem položaju, saj je pridobil tudi podporo francoskega predsednika Nicolasa Sarkozyja.