Mladi Sarkozy odnehal

Sin francoskega predsednika Jean Sarkozy je včeraj sporočil, da se ne bo potegoval za mesto predsednika ugledne agencije, ki v bogati pariški poslovni četrti Le Dafense upravlja z milijoni evrov. V Franciji večina odločitev pozdravlja.

Objavljeno
23. oktober 2009 12.42
Mo.Z.
Mo.Z.
Pariz - Sin francoskega predsednika Jean Sarkozy je včeraj za francosko televizijo France 2 povedal, da se ne bo potegoval za mesto predsednika ugledne agencije, ki v bogati pariški poslovni četrti Le Dafense upravlja z milijoni evrov. Kot je pojasnil, je bilo v zadnjih tednih izreženih veliko besed, karikatur, žalitev in raznih mnenj. "Poslušal sem jih ter o njih razmišljal. Ne bom se potegoval za to funkcijo. Ne želim zmage, ki bi v ozadju nosila toliko dvoma," je dejal Jean Sarkozy. Na vprašanje voditelja francoske televizije ali mu je to odločitev svetoval storiti njegov oče, pa Sarkozy odgovarja: "Če me sprašujete po tem, ali sem za mnenje vprašal predsednika, ga nisem, če me pa sprašujete, ali sem za mnenje vprašal očeta, ja, sem."


Več predesdnikov francoskih strank je že pozdravilo njegovo odločitev, ki je zadnje dni dvigovala toliko prahu.
Predsednik PS regije Ile-de-France Jean-Paul Huchon je dejal, da je ta odločitev pravična in razumska. Govori tudi o tem, da je bil to preizkus za sina in neuspeh za očeta.Tudi francoski minister za delo Xavier Darcos odločitev pozdravlja. Pravi, da kaže veliko rzuma, zrelosti in elegance.