Mlečna kriza

Evropska organizacija za mleko (European Milk Board) že od spomladi grozi z "mlečno stavko". Prav danes se bodo njeni člani sestali ter se dogovorili o nadaljnih potezah.

Objavljeno
10. september 2009 11.29
Mo.Z.
Mo.Z.
Pariz - Evropska organizacija za mleko (European Milk Board) že od spomladi grozi z "mlečno stavko". Prav danes se bodo njeni člani sestali ter se dogovorili o nadaljnih potezah. Stavka ali ne? Kot pravi nov predsednik organizacije, ki združuje proizvajalce mleka (OPL), Daniel Condat, se ji bo težko ogniti.

„Možnih scenarijev je več. Eden izmed njih je stavka, lahko pa Evropski komisiji postavimo ultimat. Komisija je namreč v ponedeljek zavrnila naše prošnje za zmanjšanje mlečnih kvot," še pravi Condat. Kot še dodaja, že eno leto pritiskajo na komisijo, vendar brez uspeha. In prav zato bo do stavke najbrž prišlo.

 

„Z neodvisnimi proizvajalci (APLI) smo imeli že kar nekaj pogovorov in ugotovili, da bi bila stavka lahko učinkovito „orožje". O tem smo se pogovarjali z 45 000 proizvajalci in vsi so morebitno nadaljno potezo podprli," še razlaga Condat.