»Moji dnevi v Banskih dvorih«

Nekdanji hrvaški premier Ivo Sanader se te dni ukvarja tudi s pisanjem knjige, katere delovni naslov je »Moji dani u Banskim dorima«. Malo verjetno pa je, da bo knjiga ponudila odgovor na vprašanje, zakaj je pravzaprav odstopil.

Objavljeno
23. september 2009 11.20
Ma.B.
Ma.B.
Zagreb - Kdaj bo knjiga objavljena, kdo jo bo izdal, kakšen bo Sanaderjev honorar in kaj novega bo razkrito v knjigi, zaenkrat ni znano, piše Jutarnji list. Kar pa drži kot pribito, je, da bo knjiga nekdanjega premierja velik publicistični hit, zato je prav verjetno, da se za avtorske pravice borijo vse največje založbe na Hrvaškem.

Kot še dodaja časnik, ne gre izključiti dejstva, da je Ivo Sanader v dobrih odnosih z lastnikom založbe Šolska knjiga Antona Žužula, pri katerem je leta 1994 v soavtorstvu z Antejem Stamaćem objavil hrvaško vojaško liriko »U ovom strašnom času«.

Sanaderjeva pričanja o obdobju v Banskih dvorih pa bi lahko postala »eksplozivno« politično čtivo. Čeprav je malo verjetno, da bo knjiga ponudila odgovor na vprašanje, zakaj je pravzaprav odstopil.