Moktada al Sadr se vrača

Iz kabineta iraškega premiera so sporočili, da naj bi se vodja skrajnih iraških šiitov Moktada al Sadr iz Irana kmalu vrnil v Irak.

Objavljeno
15. februar 2007 11.47
Iraški šiitski voditelj Moktada al Sadr
Bagdad - Svetovalec iraškega premiera Nurija al Malikija, Sami al Askari je danes potrdil, da je vodja skrajnih iraških šiitov Moktada al Sadr na obisku v Iranu, a naj bi se kmalu vrnil v Irak.

" Glede na moje podatke je v Iranu na kratkem obisku. Že večkrat je obiskal Iran. To je čisto običajno," je dejal al Askri. Privrženci al Sadra so v sredo sicer zanikali navedbo ameriške vojske, da naj bi bil al Sadr v Iranu.

Ameriška vojska v Tikritu pa je danes sporočila, da so v eksploziji bombe v provinci Didžala na severu Iraka v sredo umrli štirje ameriški vojaki, še dva pa sta bila ranjena. Iraška policija pa je sporočila, da sta v samomorilskem napadu pred policijsko postajo v Hovejdži v sredo zvečer poleg napadalca umrla še dva policista, pet policistov pa je bilo ranjenih. V Bagdadu pa je danes iraška vojska s pomočjo ameriških vojakov v predelu Bagdada, ki velja za trdnjavo sunitskih skrajnežev, začela z obsežno operacijo.