Motasadek bo šel v zapor

Sodišču v Hamburgu je ugotovilo, da je Maročan Munir al Motasadek pomagal teroristom pri napadu na ZDA septermbra 2001 in ga obsodilo na 15 let zapora.

Objavljeno
08. januar 2007 22.52
Motasadek
Hamburg - Sodišču v Hamburgu je Maročana Munirja al Motasadeka nocoj obsodilo na 15 let zapora zaradi pomoči pri terorističnih napadih na ZDA septembra 2001. Sodišče je s tem potrdilo zahtevo nemškega tožilstva in 32-letnemu Maročanu izreklo najvišjo možno kazen, hkrati pa je zavrnilo tudi vse pritožbe njegove obrambe.

Po besedah tožilca Walterja Hembergerja je bil al Motasadek prijatelj treh samomorilskih napadalcev, ki so prišli iz Hamburga, in je zagrešil "brezmejno krivico", zato si zasluži najvišjo kazen po nemški zakonodaji.

Zvezno sodišče je sicer Maročana novembra lani že spoznalo krivega pomoči pri umoru v 246 primerih in članstva v teroristični združbi, danes pa mu je izreklo še kazen. Deželno sodišče v Hamburgu je al Motasadeka sicer avgusta 2005 spoznalo zgolj za krivega članstva v teroristični združbi in ga zaradi tega obsodilo na sedemletno zaporno kazen.