Na Lufthansinih poletih nič več interneta

Nemška letalska družba Lufthansa se je odločila, da potnikom na svojih letalih z letom 2007 ne bo več ponujala storitve brezžične širokopasovne internetne povezave.

Objavljeno
02. januar 2007 09.29
Blogajte na Delo.si
Frankfurt - Nemška letalska družba Lufthansa se je odločila, da potnikom na svojih letalih z letom 2007 ne bo več ponujala storitve brezžične širokopasovne internetne povezave. Kot pojasnjujejo v letalskem prevozniku, niso imeli nobene izbire, saj se je ameriški Boeing odločil prekiniti svojo storitev Connexion, ki je omogočala dostop do interneta med letalskimi poleti.

Pri Lufthansi sicer niso želeli ukiniti interneta na poletih, vendar bi po odpovedi Boeinga trajalo več mesecev, da bi družba našla drugega ponudnika te storitve, so pojasnili. Boeing se je za odpoved svoje storitve s koncem lanskega leta odločil, ker mu je ves čas obratovanja prinašala izgubo.

Lufthansa je povezavo z internetom nekaj več kot dve leti ponujala na 66 svojih letalih za dolge proge, od lanskega oktobra pa je bila storitev brezplačna. Odziv potnikov na to ponudbo je bil po ocenah družbe dober.