Na spletu nova grožnja Abu Talha

Po spletu je zaokrožil nov videoposnetek mednarodne teroristične mreže Al Kaida. Čeprav Abu Talha tokrat ne grozi Nemčiji, se oblasti bojijo, da videoposnetki predstavljajo abstraktno grožnjo pred nemškimi parlamentarnimi volitvami.

Objavljeno
25. september 2009 17.52
Š. Ro./STA
Š. Ro./STA

Dubaj - Mednarodna teroristična mreža Al Kaida je pred nedeljskimi parlamentarnimi volitvami v Nemčiji na internetu objavila nov videoposnetek, ki bi bil po mnenju nemških oblasti lahko "abstraktna grožnja" Nemčiji. V njem moški s psevdonimom Abu Talha poziva pobožne muslimane, naj se pridružijo islamski sveti vojni.

 

"Džihad je projekt, ki ga je treba izpeljati," je v nemškem jeziku poudaril Abu Talha in dodal, da se sveti vojni lahko pridruži vsakdo. Zagotovil je tudi, da je "džihad povsem drugačen svet". Ob tem je dodal, da je urjenje za "božje bojevnike" zahtevno, da pa ga bo bog bogato poplačal v onostranstvu.

 

Gre za tretjo tovrstno grožnjo v zadnjem tednu dni in tretji podoben posnetek Abuja Talhe v zadnjem času. Kot je danes sporočil center za nadzor spletnih strani islamistov, ki ima sedež v ZDA, naj bi se 39-minutni posnetek na svetovnem spletu pojavil v četrtek. V nasprotju s prejšnjimi posnetki Abu Talha tokrat ne grozi Nemčiji.

 

Prejšnji posnetki Abu Talhe so opozarjali muslimane v Nemčiji, naj se dva tedna po volitvah, ki bodo v nedeljo, izogibajo javnim krajem. Prav tako so dali vedeti, da bo do napadov prišlo, če Nemčija ne bo umaknila svojih enot iz Afganistana.

 

Na svetovnem spletu se je sicer v torek pojavil še eno video posnetek s teroristično grožnjo Nemčiji, v katerem pa ni nastopil Abu Talha temveč moški, ki je uporabil ime Atija Alah. Slednji na posnetku Nemčiji grozi zaradi njenega sodelovanja v Afganistanu.

 

V Nemčiji so po grožnjah v četrtek povečali stopnjo nevarnosti in močno okrepili varnostne ukrepe.