Zagrebu grozi popolni kaos v zračnem prometu

Stavka je napovedana za jutri, na ljubljanskem letališču pozorno spremljajo dogajanje v Zagrebu.

Objavljeno
16. november 2011 16.26
Posodobljeno
17. november 2011 09.46
T. L.
T. L.

ZAGREB, BENETKE – Če imate za petek med 11. in 16. uro letalsko karto, s katero naj bi poleteli z zagrebškega letališča, se pripravite, da vaša pot ne bo potekala preveč gladko. Tamkajšnji zaposleni so namreč za peturno časovno obdobje napovedali opozorilno stavko potem, ko so propadla pogajanja o kolektivni pogodbi z upravo, poročajo hrvaški mediji.

Če sindikati in uprava ne bodo našli skupnega jezika, je za ponedeljek napovedana splošna stavka, ki bo trajala vsak dan do izpolnitve zahtev. Zagrebu tako preti popoln kaos v zračnem prometu, saj zaradi stavke ne bodo mogoče niti odhodi niti prihodi letal.

Na ljubljanskem letališču pozorno spremljajo dogajanje v Zagrebu

Stavkajo pa tudi na letališču v italijanskih Benetkah. Na Aerodromu Ljubljana smo se pozanimali, kako bodo stavke v naši soseščini vplivale na letalski promet pri nas. Brigita Zorec, vodja korporativnega komuniciranja na Aerodromu Ljubljana, nam je povedala, da situacijo v Zagrebu pozorno spremljajo, medtem ko stavka v Benetkah na njihove lete ne bo vplivala, saj njihova letala tja ne letijo.

Pravi, da stavka v Zagrebu velikega vpliva na ljubljansko letališče ne bo imela, pričakujejo pa, da bo kakšen od prevoznikov let iz zagrebškega preusmeril na ljubljansko letališče. Kaj se bo zgodilo v primeru splošne stavke, ki jo zaposleni na zagrebškem letališču napovedujejo od ponedeljka naprej, pa Zorčeva ne upa podati nobenih napovedi.