Na željo Izraela prestavili obisk Arabske lige

Zgodovinski obisk delegacije Arabske lige v Izraelu je do nadaljnjega odpovedan. Obisk naj bi prestavili na željo izraelskega premiera Ehuda Olmerta.

Objavljeno
10. julij 2007 11.14
Ehud Olmert
Washington - V četrtek napovedani obisk delegacije Arabske lige v Izraelu je do nadaljnjega odpovedan, je danes povedal egiptovski zunanji minister Ahmed Abul Gejt. Kot je pojasnil v Washingtonu, so obisk prestavili na zahtevo izraelskega premiera Ehuda Olmerta zaradi njegovih "osebnih razlogov". Izrazil je tudi upanje, da bo do obiska prišlo še ta mesec in dodal, da že razmišljajo o novem datumu.

Gejt in jordanski zunanji minister Abdel Ilah al Hatib bi morala v četrtek v imenu Arabske lige obiskati Izrael na pogovorih o arabski mirovni pobudi. To bi bil prvi obisk delegacije Arabske lige v Izraelu v zgodovini te 22-članske organizacije arabskih držav.

Predstavnika Arabske lige bi se sešla z izraelskim premierom Olmertom, zunanjo ministrico Cipi Livni in obrambnim ministrom Ehudom Barakom.

Arabska liga sicer ni bila naklonjena izraelski državi, po krepitvi vpliva islamskega ekstremizma v regiji pa je postala bolj spravljiva.