Nacional: srbski Press želi z lažmi pomagati Jociću

Hrvaški tednik Nacional poroča, da so hrvaški preiskovalci v zadnjem času našli nove materialne dokaze proti osebam, ki so bile vpletene v umor nekdanjega urednika omenjenega časnika Iva Pukanića.

Objavljeno
09. oktober 2009 18.12
Ma. J.
Ma. J.
Zagreb - Hrvaški tednik Nacional na svoji spletni strani piše, da so hrvaški preiskovalci v zadnjem času našli nove materialne dokaze proti osebam, ki so bile vpletene v umor nekdanjega urednika omenjenega časnika Iva Pukanića.

Nacional je poleg tega včerajšnje pisanje srbskega tabloida Press, ki je poročal, da hrvaško državno tožilstvo nima nobenih dokazov proti Sretenu Jociću, ki ga sumijo, da je umor Pukanića naročil, označil za laži.

Po poročanju Nacionala srbski preiskovalni sodnik Vučko Mirčić sploh ni obiskal Zagreba, kot je to včeraj poročal Press, saj Mirčić za Pukanićev primer sploh ni zadolžen, ampak ga vodi preiskovalni sodnik Aleksandar Vujičić.

Nacional še piše, da je srbski Press v preteklosti že večkrat objavil podobne dezinformacije in s tem deloval v korist različnih kriminalcev, med njimi tudi tistih, ki so vpleteni v Pukanićev umor, ali pa v korist srbske obveščevalne službe. Cilj zadnje v vrsti manipulacij je po pisanju Nacionala vršiti pritisk na srbski pravosodni sistem, kar bi lahko pripomoglo, da se Jocić izogne obtožbi za vpletenost v umor Nacionalovega urednika.