Najhujše in najboljše obenem

Ameriški predsednik Barack Obama je pohvalil junaštvo ameriških vojakov in civilistov v njihovem odgovoru na morilski napad v teksaški vojaški bazi Fort Hood, pri katerem je umrlo 13 ljudi.

Objavljeno
07. november 2009 11.22
Mo.Z.
Mo.Z.
Washington - Ameriški predsednik Barack Obama je pohvalil junaštvo ameriških vojakov in civilistov v njihovem odgovoru na morilski napad v teksaški vojaški bazi Fort Hood, kjer je umrlo 12 vojakov in policist, ranjenih pa je okrog 31 ljudi.

Obama je dejal, da je nedavno streljanje pokzalo na najhujšo plat človeške narave, da pa je prineslo tudi najboljše. «Videli smo vojake in civiliste hiteti na pomoč ranjenim. Slačili so oblačila in jih uporablji za povezaovanje ranjenih," je pomoč ranjenim pohvalil Obama.

«Ne morem zagotovo vedeti, kaj je strelca vodilo pri tem morilskem pohodu, vemo pa, da so naše misli z vsemi, ki so bili v tej nesereči ranjeni na karšenkoli način," je še dejal ameriški predsednik.

 

Po poročanju ameriških medijev bo Obama zaradi tragedije za en dan preložil načrtovano azijsko turnejo, da se bo lahko udeležil žalnih slovesnosti. Sicer je ameriški predsednik še ukazal, naj bodo zastave na vseh državnih zgradbah do dneva ameriških veteranov spuščene na pol droga.