Napadi v Bagdadu zahtevali 23 življenj

V treh eksplozijah bomb v Bagdadu je življenje izgubilo 23 Iračanov več pa jih je bilo ranjenih. V incidentih so umrli tudi trije ameriški vojaki.

Objavljeno
28. december 2006 12.30
Bagdad - V Bagdadu so danes trije bombni napadi zahtevali najmanj 23 življenj. Na tržnici v enem od nakupovalnih središč v bagdadski četrti Bab al Šarki sta eksplodirali protipehotni mini, pri čemer je umrlo najmanj devet Iračanov, 43 je bilo ranjenih. Bomba, podtaknjena pod neko vozilo blizu stadiona, pa je zahtevala življenja 12 civilistov, 26 je bilo ranjenih.

Na zahodu iraške prestolnice pa je bomba, domnevno namenjena policijski patrulji, ubila dva civilista ter ranila štiri ljudi. V eksploziji mine na severu Iraka pa sta bila ubita dva iraška vojaka.

Ameriška vojska je medtem danes sporočila, pa so bili v sredo v dveh ločenih incidentih ubiti trije ameriški vojaki, trije pa ranjeni. December je drugi najbolj smrtonosen letošnji mesec za ameriške sile v Iraku, saj je bilo ubitih 98 ameriških vojakov. Največ žrtev je ameriška vojska utrpela oktobra, ko je umrlo 105 njenih pripadnikov. Od napada na Irak marca leta 2003 so ameriške sile izgubile že skoraj 3000 svojih vojakov.