Našli truplo enega od izginulih vojakov

Vojaški potapljači so našli truplo enega izmed dveh ameriških vojakov, ki sta na zahodu Afganistana izginila minuli teden. Iskanje drugega pogrešanega se nadaljuje.

Objavljeno
11. november 2009 12.35
Ameriška vojska je sporočila, da so v zračnem napadu severno od Bagdada ubili 25 šiitskih skrajnežev
Ma.J./STA
Ma.J./STA
Kabul - Vojaški potapljači so našli truplo enega izmed dveh ameriških vojakov, ki sta na zahodu Afganistana izginila minuli teden, so sporočile sile zveze Nato v Afganistanu. Iskanje drugega pogrešanega se nadaljuje.

Vojaka sta izginila 4. novembra v provinci Badgis, medtem ko sta poskušala iz reke potegniti več paketov z logističnimi pripomočki za Natovo bazo, ki jih je na območju odvrglo Natovo letalo. Afganistanska policija je že takrat domnevala, da sta vojaka utonila.

V Afganistanu je trenutno nameščenih več kot 100.000 tujih vojakov, ki se borijo proti talibom, ki so v minulih mesecih močno okrepili svoje napade. O porastu nasilja poročajo predvsem iz zahodnega Afganistana, kjer sta izginila vojaka.

Med drugim so v prvih dneh iskanja trupel na območju izbruhnili spopadi, v katerih je bilo ubitih več pripadnikov afganistanskih varnostnih sil. Več deset pripadnikov mednarodnih sil Isaf je bilo poleg tega ranjenih.