Ne konca, ne kraja

Na sodišču pakistanske prestolnice je bilo slišati streljanje, vendar je šlo, kot sporoča pakistanska policija, za lažni preplah. Poročajo pa o dveh smrtnih žrtvah, ki sta umrli med obstreljevanjem njunega vozila.

Objavljeno
22. oktober 2009 10.39
Mo.Z.
Mo.Z.
Islamabad - Na sodišču pakistanske prestolnice je bilo slišati streljanje, vendar je šlo, kot sporoča pakistanska policija, za lažni alarm. "Dobili smo informacijo o streljanju na sodišču. Tja se je odpravilo tudi ambulantno vozilo, vendar je šlo lažen preplah," je dejal Ahmed Latif, policijski vodja. Kljub vsemu pa napetosti ostajajo.

Medtem pa iz pakistanske prestolnice poročajo o dveh smrtnih žrtvah, in sicer sta pri streljanju umrla pakistanski vojaški brigadir Moeenuddin in njegov šofer Asghar. Vozila sta se v vojaškem vozilu, ko sta vozilo začela obstreljevati dva moška. Pri tem naj bi bil ranjen tudi vojak. Po besedah pakistanske policije gre za mlajša moška, stara med 18 in 20 let. To je že drugi napad v Islamabadu v zadnji treh dneh. V torek so namreč v napadu na mednarodno islamsko univerzo umrli štirje, več kot 18 ljudi pa je bilo ranjenih.

 

Samo v mesecu oktobru je v Pakistanu, kjer živi več kot 140 milijonov ljudi, umrlo 180 ljudi.