Nekdanji tunizijski predsednik Ben Ali v komi

Le Monde poroča, da je nekdanjega tunizijskega predsednika Zin el Abidin Ben Alija, ki je moral po ljudski vstaji zapustiti svojo domovino, zadela možganska kap. Njegovo zdravstveno stanje je baje kritično.

Objavljeno
17. februar 2011 12.39
Mo. B., delo.si
Mo. B., delo.si
Riad – Nekdanji tunizijski predsednik Zin el Abidin Ben Ali, ki je moral zapustiti svojo državo, v kateri je vladal več kot dvajset let, in se zateči v Savdsko Arabijo, je domnevno v komi. Francoski novinar in strokovnjak za razmere v Tuniziji Nicolas Beau na svojem blogu piše, da so nekdanjega predsednika 15. februarja pripeljali v bolnišnico v Džedi. Bena Alija so v bolnišnico, namenjeno savdskim princem, zaradi varnostnih razlogov prijavili z lažnim imenom. »Njegovo zdravstveno stanje je kritično,« je na blogu zapisal novinar.

Le Monde piše, da njegovo zdravstveno stanje že pred odhodom s predsedniškega položaja ni bilo najboljše, se pa je dodatno poslabšalo, ko je moral zapustiti svojo domovino in soprogo Leilo Trabelsi.

Navedbe francoskega novinarja je na mnenjski spletni strani JSSNews potrdil tudi anonimni diplomat na Bližnjem vzhodu. »Ben Ali je padel v komo 15. februarja popoldne. Po mojih informacijah je njegovo stanje kritično, zanj skrbijo najboljši zdravniki v kraljevini.« Diplomat je še potrdil, da dogajanje v Saudski Arabiji pozorno spremlja tudi začasni tunizijski predsednik Fuedu Mebazi.