Newyorški gasilci protestnikom zaplenili prenosne generatorje

Generatorji so bili zaradi morebitnih požarov menda nevarni za okolico.

Objavljeno
29. oktober 2011 09.29
Posodobljeno
29. oktober 2011 09.35
Ma. Ja., Delo.si
Ma. Ja., Delo.si

New York − Newyorški župan Michael Bloomberg je v petek nad pripadnike gibanja Zasedimo Wall Street, ki proti nasilju finančnega kapitala protestirajo v parku Zuccotti na jugu Manhattna, poslal gasilce in policiste, ki so jim zaplenili nekaj električnih generatorjev in gorivo zanje, piše Slovenska tiskovna agencija.

Gasilci in policisti so prišli zjutraj in protestnike, ki v parku vztrajajo od sredine septembra, prosili naj jim prinesejo generatorje. Ker se to ni zgodilo, so jih poiskali sami. Zaplenili so menda šest generatorjev, med njimi tudi enega, ki ga je poganjalo rabljeno rastlinsko olje.

Župan Bloomberg je sporočil, da lahko generatorje lastniki dobijo nazaj, vendar jih v park ne smejo vrniti, ker to ni varno.

Protestniki, ki v parku prenočujejo v spalnih vrečah, šotorih in zasilnih bivališčih iz lepenke in ponjav, so se tako znašli v precejšnjih težavah − ostali so namreč brez vira energije za ogrevanje, kuhanje in računalnike, in to ravno sedaj, ko se je v New Yorku precej ohladilo. Za danes je napovedan tudi sneg, dodaja STA.