Nova iskalna akcija pogrešane Madeleine

Starša pogrešane deklice Madeleine McCann želita portugalske oblasti prepričati, da je njuna hčerka še vedno živa. Zato od njih pričakujejo, da bodo z iskalno akcijo nadaljevali.

Objavljeno
25. september 2009 14.50
Mala Madeleine
Ta.R.
Ta.R.
Lizbona - Starši pogrešane Madeleine McCann so se vrnili na Portugalsko. Lokalne oblasti v kraju izginotja želita prepričati, da je njuna hčerka še vedno živa.

Starša in njun odvetnik so imeli novinarsko konferenco, saj so prepričani, da je za iskanje pomembna podpora Portugalcev. ''To je zelo pomemben dan za nas,'' je povedala mama Madeleine, ki je bila sprva tudi osumljenka.

 

Detektiva Gonçala Amarala bo družina tožila za 1.2 milijona evrov zaradi obtožb, ki jih je navedel v svoji knjigi ''The truth of the Lie.'' Za tožbo sta se odločila zaradi neresničnih podatkov, ki so vplivali na preiskavo pogrešane deklice. Ed Smethurst, odvetnik družine je še dejal, da si pridržujejo pravico, da znesek povečajo, ko bodo dobili resnične podatke o prodaji knjige.

 

''Veliko ljudi na Portugalskem je prepričanih, da je Madeleine mrtva, zato je ne iščejo več,'' je povedal oče pogrešane deklice. ''Poznam ljudi, katerim je bilo rečeno, da je moja hčerka mrtva, in to je neoprostljivo,'' je še dejal.

 

''Kljub temu, da sta bila starša leta 2007 uradno izbrisana s seznama osumljencev, je dvom pri ljudeh še vedno prisoten, in to želimo spremeniti,'' je povedal Smethurst.

 

Sedanji detektiv iskalne ekipe Dave Edgar je prepričan, da je Madeleine prejšnji mesec videl živo. Njegovo teorijo, da je deklica še vedno živa, podpirajo zgodbe Jaycee Lee Dugard, Natasche Kampusch in Elisabeth Fritzl. ''Tudi zanje so mislili, da so mrtve,'' je izjavil.

 

Maja letos je Kate McCann nastopila v oddaji Oprah Winfrey in naprosila gledalce iz stotih držav, naj pomagajo pri iskanju njene hčerko. ''Vsaka informacija lahko pride prav.''