Nove aretacije Palestincev v Ramali

Palestinska stran poroča, da je izraelska vojska v Ramali na Zahodnem bregu aretirala okoli 50 Palestincev, Izrael pa je potrdil prijetje le 18 oseb.

Objavljeno
07. marec 2007 12.35
V današnji operaciji so ubli dva oborožena Palestinca, enega so prijeli
Ramala - Izraelska vojska je danes v Ramali na Zahodnem bregu aretirala okoli 50 Palestincev, poročajo palestinski viri. Izraelska vojska je z okoli sto vozili obkolila stavbo palestinske vojaške obveščevalne službo v Ramali in zagrozila, da bodo streljali na vse, ki ne bodo hoteli zapustiti stavbe. Kljub temu do oboroženega incidenta ni prišlo.

Izraelska vojska zasegla tudi orožje in strelivo

Po navedbah palestinskih virov je bilo prijetih okoli 50 oseb, medtem ko je izraelska vojska potrdila le, da je prijela 18 oseb, "ki so bili na seznamu iskanih zaradi načrtovanih ugrabitev izraelskih vojakov in civilistov".

Prav tako so zasegli skladišče orožja in streliva, je povedal tiskovni predstavnik izraelske vojske. Palestinska stran pa je Izrael obtožila, da je brez povoda izvajala agresijo.

Gre za drugo večjo operacijo izraelske vojske v Ramali po januarju. Takrat so bili v raciji palestinskih skrajnežev ubiti štirje ljudje, več kot 20 pa je bilo ranjenih. Prejšnji teden pa je izraelska vojska več dni oblegala Nablus na Zahodnem bregu, pri tem pa je bi ubit najmanj en človek, več deset je bilo ranjenih.