Nove smrtne žrtve v Iraku

V današnjem nasilju v Iraku je bilo po zadnjih podatkih ubitih najmanj 70 ljudi. Največji krvni davek sta terjala ločena bombna incidenta v Tal Afarju,

Objavljeno
27. marec 2007 21.08
Posodobljeno
27. marec 2007 22.30
Spopadi v Iraku se nadaljujejo
Bagdad - V današnjem nasilju v Iraku je bilo po zadnjih podatkih ubitih najmanj 70 ljudi. Največji krvni davek sta terjala ločena bombna incidenta v Tal Afarju, v katerih je bilo ubitih najmanj 55 ljudi, še najmanj 120 pa je bilo ranjenih.

Gre za dva ločena bombna napada, enega izpeljanega s tovornjakom, drugega pa z avtom. Voznika tovornjaka so vojaki spustili v mesto, ker so videli, da je naložen s hrano, zadnji teden pa je v mestu vladalo pomanjkanje. Voznik se je nato skupaj s tovornjakom razstrelil. O drugem napadu pa podrobnosti niso znane.

Drugod po Iraku je bilo ubitih še 23 ljudi. Dve raketi sta odjeknili v Duri, pri tem pa sta bila ubita dva otroka in ženska, še 14 ljudi je bilo ranjenih. V Bagdadu sta bila v streljanju ubita dva človeka. Med drugi nasilnimi incidenti s smrtnimi žrtvami pa je tudi umor dveh starih armenskih žensk v Kirkuku.