Novi podatki o potresu v Indoneziji

Indonezijske oblasti trdijo, da je zaradi torkovega potresa, ki je indonezijski otoki Sumatro stresel z močjo 6,3 stopnje po Richterjevi lestvici, umrlo že 73 ljudi.

Objavljeno
08. marec 2007 13.51
Po potresu v Indoneziji
Džakarta - Indonezijske oblasti so predstavile že drugič popravljeno število žrtev potresa, ki je v torek indonezijski otok Sumatro stresel z močjo 6,3 stopnje po Richterjevi lestvici. Žrtev potresa je zdaj že 73, je povedal minister za socialne zadeve Aburizal Bakrie.


Indonezijski predsednik Susilo Bambang Yudhoyono je popravil sredina prvotna poročila, ki so govorila o več kot 80 smrtnih žrtvah.Minister je sprva sporočil, da je potres zahteval 52 življenj, danes to število znova povečal.

Poškodovanih več kot 2500 hiš

Poročila, ki še niso popolna in katerih točnost še ni potrjena, omenjajo več sto ranjenih. V potresu je bilo popolnoma uničenih več kot 1000 hiš, poškodovanih pa še kakih 2500.

Indonezijsko otočje leži na stičišču velikih tektonskih plošč, zato so potresi na tem območju pogosti. Hud potres z močjo 9 stopnje po Richterjevi lestvici in žariščem ob obali Sumatre je decembra 2004 sprožil tsunamije, ki so zahtevali kakih 230.000 življenj v 12 državah.