Novi protesti proti hrvaški vladi

Na Hrvaškem so danes znova pripravili protivladne proteste. V Varaždinu se je zbralo okoli tisoč protestnikov, v Zadru okoli sto, v Virovitici in Slavonskem Brodu pa nekaj deset, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina. Novi protivladni protesti v Zagrebu so napovedani za nedeljo.

Objavljeno
05. marec 2011 20.43
Ne. Š., delo.si
Ne. Š., delo.si
Zagreb - V Varaždinu so se po poročanju hrvaške televizije zbrali protestniki iz vseh slojev družbe - delavci, brezposelni in mladi, v drugih mestih so proti vladi protestirali večinoma mladi. Danes so napovedali proteste še v Koprivnici, Splitu, na Reki in v Osijeku, piše STA.

V Zagrebu, kjer se je včeraj zvečer na protestih po navajanju hrvaške tiskovne agencije Hina zbralo med pet in sedem tisoč protestnikov, je policija prijela sedem demonstrantov.

Protestniki so med včerajšnjim večurnim sprehodom protestirali pred sedežem vladne HDZ, hrvaške televizije HRT ter Hrvaškega sklada za privatizacijo in poslopja, v katerem živi podpredsednik sabora Vladimir Šeks. Do sedeža vlade jim znova ni uspelo priti, saj jim je dostop preprečila policija.

Kot še piše STA, je skupina protestnikov napadla avtomobil, v katerem je bil tiskovni predstavnik vlade Mladen Pavić. Pri tem je en protestnik nanj pljunil. Hrvaški predsednik Ivo Josipović je danes napad na Pavića obsodil. Protesti morajo potekati demokratično in dostojanstveno, meni Josipović.