Novinarji rešujejo Johnstona

Vodilne britanske medijske osebnosti so se združile k pozivu za osvoboditev BBC-jevega poročevalca Alana Johnstona, ki naj bi bil ugrabljen v Gazi.

Objavljeno
02. april 2007 14.35
Ugrabljeni BBC-jev poročevalec Alan Johnston
London - Vodilne britanske medijske osebnosti so se združile k pozivu za osvoboditev BBC-jevega poročevalca Alana Johnstona, ki naj bi bil ugrabljen v Gazi, poroča BBC.

BBC z Johnstonom, ki je živel in delal v Gazi zadnja tri leta, nima nobenih kontaktov že od 12. marca. Domnevajo, da naj bi ga ugrabili.

Časopis Guardian je objavil poziv, podpisali so ga številni Johnstonovi prijatelji in sodelavci, na vse, ki bi lahko vplivali na hitro in varno rešitev Johnstona.

Pomoč palestinskih kolegov

Palestinski novinarji so začeli tridnevno stavko, s katero želijo prisiliti vlado, da poskrbi več za njegovo osvoboditev. "Lahko bi bil kdor koli med nami,“ je dejal Jon Snow, predstavnik televizije Channel 4 News, in dodal "skupaj se moramo boriti proti temu."

Naim Tubasi, vodja palestinske novinarske zveze je povedal, da je bilo nujno, da bojkotirajo dejavnosti palestinske vlade, saj ni naredila veliko, da bi pripomogla k rešitvi novinarja. "Palestinski mediji ne bodo objavljali novic, povezanih s palestinsko vlado. Protesti se bodo nadaljevali tako dolgo, dokler Johnston ne bo osvobojen."

Johnstonov stanovski kolega iz BBC-ja je pozval tudi palestinskega predsednika Mahmuda Abas in premiera Ismaila Hanija. Oba trdita, da je bilo narejeno vse za Johnstonovo osvoboditev.