Obrambo Karadžića bo moč spremljati na spletu

Karadžićevi pravni strokovnjaki so vzpostavili spletno stran, na kateri so objavljene najnovejše informacije o njegovem sojenju in celo nekateri dokazi, ki naj bi pripomogli k njegovi oprostitvi.

Objavljeno
22. september 2009 12.38
Ka. Ž. /STA
Ka. Ž. /STA
Beograd - Pravni strokovnjaki nekdanjega političnega voditelja bosanskih Srbov Radovana Karadžića, ki je pred Mednarodnim sodiščem za vojne zločine na območju nekdanje Jugoslavije v Haagu obtožen zločinov med vojno v BiH, so vzpostavili spletno stran, na kateri bodo predstavili njegovo obrambo.

 

Na spletni strani http://www.karadzic-odbrana.com/ so objavljeni nekateri Karadžićevi vojaški ukazi, ki naj bi pripomogli k njegovi oprostitvi, drugi dokumenti in najnovejše informacije o njegovem sojenju, ki naj bi se začelo 19. oktobra.

 

Karadžić, ki so ga po 13 letih skrivanja prijeli julija lani v Beogradu, je pred haaškim sodiščem obtožen genocida, vojnih zločinov in zločinov proti človečnosti med vojno v BiH (1992-1995). Obtožnica ga ob genocidu v Srebrenici med drugim bremeni tudi za skoraj štiriletno obleganje Sarajeva, v katerem je umrlo več kot 10.000 ljudi.