Odkrito zakrito Etino skladišče

Francoski in španski kriminalisti so na jugu Francije odkrili še eno skladišče orožja baskovske separatistične organizacije Eta. V njem so odkrili 18 kilogramov razstreliva, osem kosov strelnega orožja in več tisoč nabojev.

Objavljeno
27. avgust 2009 10.54
Orožje, ki ga je piratom odvzela indijska vojska
Mo.Z./STA
Mo.Z./STA
Pariz - Francoski in španski kriminalisti so na jugu Francije odkrili še eno skladišče orožja baskovske separatistične organizacije Eta. Kot so v sredo zvečer sporočili s španskega notranjega ministrstva, so v skrivališču v bližini mesta Massaguel odkrili 18 kilogramov razstreliva, osem kosov strelnega orožja in več tisoč nabojev.

Z zadnjo najdbo se je število odkritih skrivališč v Franciji od srede minulega tedna povzpelo že na 13, v katerih so našli skupno več kot 900 kilogramov razstreliva.

 

Odkritje skrivališč je sledilo nedavni aretaciji treh domnevnih članov Ete, ki naj bi organizaciji dobavljali orožje in razstrelivo.

 

Kljub zadnjim uspehom francoske in španske policije pa vladi v Parizu in Madridu pozivata k nadaljnji previdnosti. "Eta živi in ima voljo še naprej ubijati," je španski notranji minister Alfredo Perez-Rubalcaba dejal v sredo med srečanjem s svojim francoskim kolegom Briceom Hortefeuxjem v Parizu. Izrazil je upanje, da bo Španija v sodelovanju s Parizom "rešila najresnejši problem Španije, Eto".